B-kullet

B-kullet født 8 og 9.juli av Stella og Kito

Farge kl. vekt kjønn 1.uke 2.uke 3.uke 4.uke 5.uke 6.uke 7.uke 8.uke Hjemsted
Bonnie 21.53 470g tispe  760g  1310g 1860g  2480g  3160g  3870g  4710g  5100g Myre
Dina 22.21 420g tispe  740g 1200g 1770g 2400g 3180g 3990g  4920g  5450g Finnsnes
Balto 00.37 410g hanne 720g 1270g 1800g 2440g 3400g 4320g  5200g 5750g Harstad
Cleo 02.29 510g hanne  880g 1460g 2100g 2890g 3840g 5150g  6000g  6550g Hamarøy

 

Uke 8: I begynnelsen av denne uken har det regnet mye og til tider har de vært veldig skitten. Vi har brukt uken til trening på bilkjøring. Mye surking, men det går bedre og bedre. Fredag ble Dina og Balto hentet. Lørdag dro Cleo og jeg kjørte i møte med Bonnie. Det ble tomt etter at valpene dro. Stella sturer litt og har flere ganger vært i hundegården og lett etter de. Regner med at det går over i løpet av noen dager. Vi ønsker alle sammen lykke til med familieforøkelsen  :-)

SONY DSC HarstadSONY DSC SONY DSC

Uke 7: Valpene er fortsatt i hundegården og der trives de veldig godt. Natt til mandag var det mye regn og om morgenen var vi spente på hvor mye gjørmete de var. Men der fikk vi oss en overraskelse. Hundehuset er delt inn i to rom. Stella lå med to valper i det ene og tante Mia lå med to valper i det andre rommet og ingen gjørmete hunder  :-P Onsdag var vi på besøk i et fjøs med kyr. Dina og Cleo var veldig skeptisk, mens Balto og Bonnie syntes det var ålreite dyr. Fredag var de på sin første skogstur og gjengen var løs. De storkoste seg. Det er utrolig hvor mye spennende som finnes i grøftekanten :-P Vi trener en god del på å kjøre bil. De er ikke spesielt glad i det, men synes det går bedre. Det er veldig vanskelig å ta bilder av valpene, derfor er kvaliteten på bildene «såder».

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Uke 6: Stella har blitt dårligere i løpet av helgen og hun har det ikke bra. Hun avviser valpene og vil helst være alene. Så vi starter uken med en tur til veterinæren. Det viser seg at hun har livmorbetennelse og hun settes på antibiotika. Første dose får hun som injeksjon. Mandagsnatten har gjengen vært veldig urolig. De ville ikke være i kassen, så vi satte opp grinda på kjøkkenet slik at de kunne være der. Men for et griseri vi våknet til tirsdagsmorgenen. Fra tirsdags kveld sover gjengen ute i hundegården. Torsdag er Stella til kontroll. Hun er blitt bedre, antibiotikakuren forlenges til totalt 20dager og hun skal til ny kontroll 2.september. Torsdag får vi besøk av pappa Kito, bestemor Topsy, Karen og Harald. De velger orange til Cleo. Fredag er vi først på besøk i barnehagen og på kvelden har vi oss en tur i fjæra. Gjengen får kjørt bil for første gang. Det er litt surking, men det går bra. I barnehagen er det full gass med unger som skal kose, klappe og springe. Etter 20min takker Dina for seg og sovner på veien. Vi drar da hjem. Gjengen er utslitt og sover i fem timer. Da får de mat og etterpå drar vi til fjæra for å trene å gå i band. Det skjønner de ikke helt vitsen med og setter seg ned og ser dumt på oss. Helt til mammaen kommer. Da er det full fart. Lørdag har vi «hviledag». Søndag får vi besøk av Baltos familie fra Harstad. Det blir mye kos og lek og de gleder seg veldig til å hente gutten. Til uken skal vi besøke et fjøs med kuer og vi skal fortsette å trene på bilkjøring og turgåing.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

   

Uke 5: Valpene har denne uken vært mer og mer ute. Inne om natten fordi det har vært litt kaldt, men det liker de ikke. De spiser fortsatt veldig bra. Tirsdag denne uken begynner Stella å blø. Litt smådrypping som øker på i løpet av helgen. Hun piper og graver og det ser ut som hun ikke har det bra. Men hun tar seg av valpene.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Uke 4: denne uken har vi hatt flere besøk. Dette er en del av sosialiseringen av valpene. Både Stella og valpene tok det veldig bra. Valpene får nå mat 3-4 ganger i døgnet og det vises på vekten. Vektoppgang på over 6-700g på alle sammen. 3.august var valpene ute for første gang. Som den gode mor Stella er, gir hun valpene mat ute på plenen før hun leker med dem og de får utforske verden. Etter en halvtimes tid tar jeg valpene inn igjen. Men du verden for et leven. Dem surka og bar seg så mye, så jeg rydda hundegården og hadde dem der. Stella grov en seng til dem og der sovnet alle fem. Og stilt var det. Valpene kommer til å være mer og mer ute den neste uka.

SONY DSC SONY DSC  SONY DSC SONY DSC SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC

Uke 3: Tirsdag 23.juli flyttet gjengen ned på kjøkkenet. Stella ble litt forfjamset, hun skjønte ikke helt hva hun som skjedde. Valpene surket litt rett etter flyttingen, men de fant seg snart til rette. Det har blitt roligere i kassen om natten etter flyttingen. På dag 17, 25.juli fikk valpene mat for første gang. På menyen var det oppbløtt valpefor, ibalndet en eggeplomme. Alle spiste med god apetitt og var helt «vill». Litt mageknip og løs mage døgnet etterpå, men det gikk seg raskt til. Kloklipp også denne uken. Vektøkning mellom 530-640g. Det merkes at valpene får mat, så vi må skifte i valpekassen to ganger om dagen.

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC SONY DSCSONY DSC

Uke 2: andre uke er gått og de siste dagene har valpene hatt en «voldsom» utvikling. Alle åpnet øynene på dag 12. De har fått føttene under seg og stabber rundt i valpekassen. De er begynt å leke med hverandre. Vektøkning mellom 460-580g. Kloklipp og første ormekur.

SONY DSC SONY DSC    SONY DSCSONY DSC

SONY DSC SONY DSC

Uke 1: de første dagene var det mye støy fra valpene. Rett og slett «surking». Vekten viste en liten nedgang det første døgnet og så tok det seg opp igjen andre døgn. Og nå har den gått «rett til himmels». Vektøkning mellom 300-370g. Stella har levd som en dronning og fått servert mat i kassen. Hun har matlyst som en hest og spiser tre ganger så mye som normalt. Hun hadde noen urolige dager fra tredje dag med at hun pep og grov i kassen. En telefon til veterinæren måtte til. Ble beroliget om at det kunne være normalt (etterrier?), men fikk beskjed om å følge med temperaturen. Den har hele tiden vært normal. Nå ser det ut som om hun har roet seg, men hun synes det er varmt i kassen, så i natt har hun ligget på gulvet atmed kassen. En kloklipp måtte også til.

SONY DSC SONY DSC SONY DSC SONY DSC

Mandag 8.juli: Hele natten maser hun og er urolig. Men ingen fødsel. Jeg skal på nattevakt til natten og er stresset. Jeg bruker hele dagen for å prøve å bytte vakt. Og det klarer jeg. Kl.20.50 går fostervannet. Hun finner ikke roen og skal ut hele tiden. Til slutt legger hun seg oppå matten atmed sengen min og der føder hun kl.21.53 ei stor tispe. Stella er nok litt redd for hun skriker. Jeg tørker valpen og legger den til Stella. Men hun vet ikke hva hun skal gjøre med den. Hun ser på valpen og hun ser på meg. Men hun legger seg slik at den lille får patte. Neste valp «sklir» ut. Nok ei tispe og nå våkner morsinnstinktet. Hun blir helt «vill». Nå får valpene det stellet de skal ha. Tiden går……. Etter en og en halv time flytter jeg mor og barn til valpekassen. Og jeg sjekker med en annen oppdretter hvor lang tid jeg skal la det gå før jeg kontakter veterinær. Line beroliger meg. Etter to timer begynner hun å trykke igjen og en hanne blir født. Etter ca.en halvtime begynner hun å trykke igjen. Den ene pressrien etter den andre, men ingen valp kommer. Enten er det en stor valp eller så kommer den att-fram. Etter nesten en time med pressringer, tar jeg Stella med meg ut for å gå litt. Ute føder hun sistemann. En stor hanne kommer att-frem. Mor og barn blir tatt inn til valpekassen. Etter det håper jeg at hun er ferdig. Hun er sliten, men steller med de små. Jeg rydder opp og vasker. Utrolig for et griseri en valpefødsel er. Stella får hønsekjøtt servert i kassen og hun spiser med god apetitt. Kl.4 er det går vi alle til ro.

SONY DSC SONY DSC

SONY DSC

Alle fire er født og roen har senket seg i kassen. Stella sjekker at alle har det bra.

Drektigheten:

Uke 9: Stella slipper pelsen rundt pattene, matlysten blir miindre og hun får pæreform. Alle tegn på at hun nærmer seg fødsel. Jeg har ordnet meg fri fra jobb fra onsdag og skal være hjemme med henne til mandag. Men dagene går og ingenting skjer. Lørdag 6.juli våkner jeg av at hun graver. «Yess», tenker jeg. Der er vi i gang. Men neida, ingenting skjer. Natt til 7.juli er hun urolig og det er mye ut og inn, opp og ned, graving og pesing. Men søndagen går og ingenting skjer.

Uke 8: De siste dagene har Stella vært sliten etter at vi har vært på tur. En kveld vi kom ned, ville hun ikke ut av bilen. 26.juni var hun på siste fjelltur. 28.juni var vi i røntgen for å telle valper. Det er greit å vite hva vi kan forvente som kommer ut. Fire valper, muligens 5 eller 6. Hun veide 26kg, dvs hun har lagt på seg 5kg i løpet av 25 dager. Fra midten av denne uken avtar matlysten litt og det ser ut som om magen siger. Vi har varme dager, og hun hviler mye. Vi begynner å forberede oss til fødsel. Valpekassen skrus sammen og utstyret letes frem.

Uke 7: Dagene går med til spising, drikking og turgåing. Noen netter er hun ofte ute. Magen vokser og hun er i fin form.

Uke 6: I begynnelsen av denne uken «eksploderer» det. Magen hennes vokser noe enormt og hun får matlyst som en «hest». Fra dag 42 går vi over til valpefor. Dette liker hun godt og hun spiser med god apetitt. Vi merker at det går tregere på tur. Hun drar ikke like godt og hun holder seg rundt oss når hun er løs.

Uke 5: første dag i denne uken, 3.juni er det tid for ultralyd. Hun er nå 26-28 dager i drektigheten. Vekten viser 21kg. Hun er urolig på undersøkelsesbordet og veterinæren ser «bare» to fostre.

Uke 3 og 4: Matlysten begynner å ta seg opp igjen i begynnelsen av uke fire og hun blir helt «besett» å hente mat på kjøkkenbenken. I slutten av uke fire begynner vi på vår vanlige «fjellvandring» for årstiden. Som vanlig er hun helt med når vi skal på tur og hun drar godt oppover bakkene.

Uke 1 og 2: Fordi Mia har løpetid og vi skal ha kjæresten hennes hjemme hos oss, blir Stella værende hos Kito etter parringen. 16.mai henter vi henne. Hun møter oss på trappa og må se på meg to ganger før hun kjenner meg igjen. Gjensynsgleden er stor og etter å ha hilst, vil hun i buret. Hun skal forsikre seg om at hun blir med. Stella har etter parringene 6,7 og 8.mai hatt rolige dager hos Kito. 17.mai og pinsehelgen er vi på camping i Ballangen. Hun er ikke særlig i form. Ikke har hun lyst å gå på tur og hun kaster opp et par ganger. I tillegg er ikke matlysten på topp.

B-kullet

Mor: Vedjatorpet Quiet A Story – STELLA         Far: KITO

            001_1

 Diverse opplysninger:

Stella Kito
Reg.nr. S64106/2008 22357/05
Født: 27.09.2008 10.05.2005
Høyde: 56cm  57cm
Vekt: 22,5kg  27kg
HD A B
AD Fri Fri
Øyelysing ua (øyehår mild grad) ua
Gonoskopi ikke utført rette vinkler
Beste utstillingsresultat CK-09, excellent-11 flere Cert, sist mai-11

Om Stella: Kommer fra Vedjatorpet kennel i Sverige. Da Stella kom til oss i slutten av november 2008, var hun et lite, litt engstelig nøste som hatet å kjøre bil. Stella har utviklet seg til å bli ei stor tispe og vi er sikker på at hun er verdens snilleste hund. Hun er snill mot alle, både mennesker og dyr. Hun elsker å kjøre bil (eller bare ligge i buret i bilen) . Hun er et dovendyr, og det kan bli langt utpå formiddagen før hun kommer seg opp. Hun har gode trekkegenskaper og hun trekker godt både på barmark og når vi snørekjører. Stella har aldri likt seg særlig på utstilling og hun har derfor oppnådd varierende resultater. Beste premiering er CK fra 2009 og excellent i 2011.

Om Kito: Kito er pappa til vårt første kull. Han eies av Karen og Harald Nilsen fra Ulvsvåg på Hamarøy. Kito er ca.57 cm høy og ca.26 kg. Han er HD-B, øyne-ua og gonoskopi ua. Kito har et godt lynne. Han er snill, rolig og vant til barn og mennesker i alle aldre. Han trekker pulk og slede om vinteren og om sommeren trener Karen barmarkstrening med dekk. Han har flere Cert.

Valpenes stamtavle på tre generasjoner.

Innavlsgrad 0% på seks generasjoner (fra Nkks DogWeb)

Vedjatorpet Quiet A Story Excalibur Xaver Vidnavska Zare Xaver Jamamba 
 Smiliesam Shakira
 Vedja Torpet Just A Heavenly Dream  Swedam`s Unspoken Promises
Vedja Torpet Famos By Night 
Kito  Simba-Wa  Etah`s Spark River Wolf Abakan
 Bianca
 Topsy  Finnstad`s Teddy
Tine

 

 

 


Legg inn en kommentar