Stella

 

Vedjatorpet Quiet A Story – STELLA

 

Stella kommer fra Vedjatorpet kennel i Sverige.

 

Stellas stamtavle

Far:

Excalibur Xaver Vidnavska Zare

S64048/2006

CSSPCH INT UCH SICH

Xaver Jamamba

CMKUSI1486/0103

Kuuran Mr Bojangles

CMKUS1365/9996

INT UCH CSSPCH SICH PLCH

My-Lady Jamamba

CMKUS895/9499

Smiliesam Shakira

CMKUSI1778/06

Diquest Levi At Vandreem

KCSB3957CG

Tamiskei Czandra At Smiliesam

KCSB0203CN

Mor:

Vedja Torpet Just A Heavenly Dream

S64441/2005

Swedam`s Unspoken Promisis

S46929/2001

DK SUCH

Kaissas Prins Oskar

DK23765/97

HD:A

Swedsam`s Nights In White Satin

S13199/96

Vedjatorpet Famous By Night

S42419/2003

NUCH

Bjellakis Tengel Hells Angel

S53631/2000

HD:A

Vedja Torpet Evning-Star

S10441/97

HD:A

 

Født: 27.09.2008
Høyde: 56 cm
Vekt: 21 kg
HD: A
AD: Fri
Øyne: øyehår, ellers ua

Stellas hjemreise:

Ventetiden ble mye kortere nå enn da vi skulle få Mia. Stella var tre uker da jeg fikk bekreftelse på at jeg kunne få kjøpe henne. En uke før jeg skulle hente henne, fikk jeg mail fra Cariana. Carina skulle forbi Oslo fredags morgen fordi hun skulle på utstilling til Hamar og hun kunne ta med seg Stella så jeg slapp å reise til Sverige.

 

Jeg reiste ned tidlig torsdags morgen. Flyet var forsinket så det var langt på formiddagen da jeg ankom Oslo. Jeg skulle bo hos tanten min og hun var på jobb. Så da ble det en liten Ikeatur på meg. Det ble handling over evne enn det jeg hadde mulighet til å håndtere, så tanten min kom ned til Oslo for å hjelpe meg å bære.

 

Jeg var tidlig oppe fredags morgen. Jeg skulle være på flyplassen kl.6. Da jeg kom til flyplassen ble jeg sittende på en benk å «dingle». Skal si jeg ble overrasket over den store aktiviteten det var på flyplassen så tidlig om morgenen. Og der ble jeg sittende. Ingen Carina kom. Da jeg hadde ventet en time, ringte Carina. Pga en omkjøring var det blitt forsinket men ville være på flyplassen om en halvtimes tid. Etter litt plunder frem og tilbake traff jeg Carina og Stella utenfor innsjekkingen. Carina hadde det travelt fordi hun skulle rekke å være i ringen om et par timer, så plutselig stod jeg der alene med det lille hvite garnnøstet i armene. Jeg hadde ikke gått et eneste skritt før noen stoppet og kommenterte henne. Vi kom oss på bussen og reiste til tanten min igjen. Der skulle vi være til flyet gikk senere på kvelden.

 

Stella var overraskende rolig. Hun spiste all maten sin og sovnet på sofaen. Der lå hun en liten stund. Så hadde jeg henne ut på verandaen og polarhund som hun er ville hun ikke inn igjen. Hun sovnet i døra. Da jeg måtte lukke døra fordi det ble kaldt inne la hun seg ute på verandaen i stedet.

 

Sent ettermiddag reiste vi tilbake til flyplassen. Stella var rolig så lenge hun fikk sitte opp av baggen. Inni flyet måtte jeg legge henne ned og det likte hun ikke. Det ble et rabalder uten like. Jeg måtte sitte med den ene hånden oppi baggen til henne. Da vi var kommet oss opp i luften fikk jeg lurt baggen oppå fanget mitt. Da ble hun litt roligere. Skal si jeg var glad da vi landet på Bardufoss.

 

Ingen av ungene viste at jeg skulle hente Stella. De trodde jeg var på shoppingut. Raymond og Daniel kom å hentet oss på fyplassen. Jeg har aldri sett et mer overraskende ansikt som Daniel hadde da han så hva jeg kom bærende på.

 

I bilen fikk Stella sitte på Daniels fang. Der likte hun seg godt. Julie og Eskil ble også veldig overrasket da jeg kom hjem med Stella. Og ikke minst Mia. Hun var veldig nyskjerrig på dette nye som plutselig var kommet hjem til oss. Stella var ei bestemt dame som viste å si i fra når det var nok.

21.nov-08. Jeg har hentet Stella og vi er kommet til tanten min. Her skal vi være noen timer til flyet går.

Her var det deilig å ligge.

Stellas første møte med Mia og resten av familien.              Her har Stella funnet roen i sengen til Daniel.

22.nov. Stella og Mia leker, og lek gjør en liten valp sliten. Her har Stella sovnet oppå mine busker.

22.nov. Stella har sovnet på gulvet, mens mia ………………. prøver å få kontakt.

Stella og Mia.                                                    Et bitte lite sjarmtroll.

Stella prøver kurven sin på kjøkkenet.

Stellas første netter:

Jeg hadde ordnet Stella liggeplass atmed sengen min. Et bur hadde jeg også satt atmed sengen slik at Stella kunne gå inn og ut av buret slik hun ville uten å vandre rundt i rommet. Hun pep ikke, men var urolig. De første nettene var vi ute med henne seks!!! ganger. Jeg husker jeg tenkte på hva i all verden var det jeg hadde gjort. Dette gikk seg til etter hvert og hun ble raskere renslig om natten enn Mia.

 

Stellas første dager og utvikling:

Stella var og er fortsatt en kosehund med stor K. Dersom hun får lov kan hun ligge i fanget og kose hele dagen. De første dagene ble brukt til mye kos og til å bli kjent i og utenfor huset. Det var kaldt da Stella kom til oss, så hun fikk ikke være så lenge ute som hun ønsket. Bare hun fikk lov, så krøllet hun seg sammen ute i snøen. Der kunne hun ligge i timesvis. Det ble mye lek med Mia også.

 

«Hustrening» startet vi med en gang. Stella tisset mye den første tiden, opptil åtte!!!! ganger i timen. Det var enda vanskeligere å lese henne enn Mia. Her ble det mye tissing inne og det tok laaaaang tid før hun ble husren.

 

Stella var et «matvrak» da hun var valp. Hun kunne spise hele tiden. Jeg brukte matingen til trening. «Sitt» og «bli» lærte hun raskt. Hun forstod at dersom hun satte seg så fikk hun mat. Også her var Julie en aktiv lærer. Jeg tok Mia med meg på tur og så fikk Julie trene alene med Stella. Jeg brukte mye tid på kontakttrening og innkalling. Av sosialiseingstrening ble det brukt mye tid i bilen fordi Stella likte ikke å kjøre bil når hun måtte sitte i bur. Det gikk greit så lenge hun fikk sitte på fanget. Andre folk og barn fikk også møte Stella, og det har bestandig gått greit.

 

Noen treninger har jeg fått «gratis» av Mia. Stella har siden hun var lita gått i dobbelband sammen med Mia på tur. Så det å gå pent i band og møte biler har aldri vært et problem for Stella.

 

Jeg og Stella har deltatt på valpe/unghundkurs. Det var nyttig for begge to. Stella har hele tiden vært reservert mot andre hunder bortsett fra Mia. Det er sjelden hun har tatt kontakt og dersom det har kommet andre hunder bort til henne har hun lagt seg ned. På valpekurset fikk hun treffe andre hunder i kontrollerte former og det hjalp henne litt. Det at hun var så sjenert hemmet henne i utstillingringen. Det gikk bra så lenge hun var alene i ringen, men så snart det kom flere hunder, sank hodet og halen rett ned. Derfor har vi i sommer (2009) vært aktiv i sosialiseringstrening med andre huner og nå har hun blitt mye bedre.

 

Ut på tur:

Jeg var veldig spent på hvordan Stella kom til å like seg i marka og på fjellet. Jula-08 og januar-09 var kald. Siden hun ikke hadde pels under hele magen ventet jeg en stund før jeg tok henne med til fjells. Første fjelltur for Stellla gikk til Rubbestadfjellet. Hun stortrivdes. Hun lekte med Mia og hun grov seg ned i snøen. Snøen klumpet seg i pelsen og under potene. Etter råd fra vetrinær begynte jeg å gi henne tran og etter en uke var det problemet borte.

Stella på en av sine første fjellturer. Her ser vi sola for første gang 25.januar.09.

 

Vi hadde mange fine skiturer i løpet av vinteren og hundene er veldig glad å være i fjellet. De får utforske området når jeg sliter meg oppover og kondisjonstrening når jeg kjører nedover på skiene. De blir da sliten og er glad og fornøyd resten av dagen.

 

Jeg har snørekjørt litt med Stella i vinter. Hun trekker godt og har stor arbeidsvilje. Jeg tror hun kommer til å bli en god trekkhund.