A-Kullet

Doffen Stella Bamse Birk

  4 valper: 1 tispe og 3 hanner

       Født 5.april.2011 av foreldrene:

Mor: Lejonbols Queen Morgan Le Fay         Far: Kito

                     

             Født: 11.02.08, reg.nr.S21607/2008            Født: 10.10.05, reg.nr.22357/05

Innavlsgrad 0% på fire generasjoner

MIA:

Kommer fra Ljeonbols kennel i Uppsala i Sverige. Mor Gloria kommer fra Dragviken kennel i Sverige og er premiert med Cert. Far Mozart kommer fra Lejonbols eget oppdrett og er SV-04. Mia kommer fra Glorias første kull på sju valper. Mia er 54 cm høy og 21 kg. Hun er HD-A, AD-fri og øyne-ua. Mia har et herlig gemytt. Hun er snill, god og lydig. Hun elsker å ligge i sengen å kose om kvelden. Når Eskil skal legge seg tar han Mia med seg i sengen. Mia ligger sammen med han til han er sovnet, også står hun opp igjen. Hun er ofte løs i skogen og da er hun ikke langt unna. Hun er vant til barn og voksne i alle aldre. Vi har ikke begynt å kjøre med slede enda. Vi har trent litt snørekjøring. Når hun er motivert trekker hun godt, men det hender hun går lei. Mia har to Cert. Mer om Mia finnes her

Da jeg skulle finne hanne til Mia ønsket jeg å finne en hanne med god helse, gode trekkegenskaper og et gemytt a la Mia. Det tror jeg at jeg har funnet i Kito og jeg er veldig spent på denne kombinasjonen.
KITO:

Vi traff Kito og Karen for første gang i Ballangen da vi var på valpeshow med Mia 7.sept.08. Karen syntes Mia var såååå fin. Hun ble så begeistret for Mia at hun tilbydde Kito som far til Mias valper dersom det skulle bli aktuelt. Artig! Jeg fikk Karens tlf.nr og lovde at jeg skulle ta nærmere kontakt. Da vi var på utstilling i Ballangen i år (2009) traff vi Karen og Kito igjen. Nå hadde vi bestemt oss at vi skulle parre Mia på første løpetid etter fylte to år. Vi snakket litt mer om parring og avtalte at vi skulle komme på besøk i løpet av høsten-09.
Kito eies av Karen og Harald Nilsen fra Ulvsvåg. Kito var minstamann av de åtte valpene som tispen til Karen og Harald fikk. Mor Topsy kommer fra Zicata kennel i Mesnali og far Simba kommer fra Polarjuvelen kennel i Trofors. Her bor han sammen med mor Topsy, onkel Bamse, Karen og Harald. Kito er ca.57 cm høy og ca.26 kg. Han er HD-B, øyne-ua og gonoskopi ua. Kito har et godt lynne. Han er snill, rolig og vant til barn og mennesker i alle aldre. Da vi var å besøkte Kito i nov-09 fikk vi oppleve hvordan han var. For Kito var vi fremmede. Selvfølgelig var det veldig spennende i begynnelsen da vi kom med to tisper (Stella med snart løpetid). Men da alle hadde fått hilse på alle roet alt seg. Kito er veldig tillitsfull. Ungene lekte med han og han kom til oss og skulle kose. Kito er en skikkelig kosegutt og en flott familiehund. Han trekker pulk og slede om vinteren og om sommeren trener Karen barmarkstrening med dekk. Han har fem Cert.

Valpenes stamtavle:

Mor:Lejonbols Queen Morgan Le FeyS21607/2008HD:AAD:A

Øyne:ua

Sv-04Lejonbols MozartS11257/2000HD:A                                                         FIN S LT UCHEucham`s Azzla ArctourFIN15487/97HD:A
Lejonbols Snowstar Of X-MasdayS12506/98HD:A
Dragviken`s Gloria Af LejonbolS55984/2005HD:

                                                   

Newsam`s Laurence OliverS43615/2002HD:A
Dragviken`s Down By The RiversideS34362/2003HD:B
Far:Kito22357/05HD:BØyne:ua

NUCHSimba-Wa
HD:B
Etan`s Spark River Abaham
HD:A
Bianca
HD:A
Topsy
HD:A

Finnstad`s Teddy
HD:A
Tine
HD:A

Siden jeg og Raymond var borte fikk jeg ikke vært med Mia da hun ble parret. Derfor har jeg heller ingen bilder parringen. Men jeg har bilder fra parringen i juni.10 som ikke resulterte i valper.

       Det første møtet.                    Alternative stillinger prøves.       Første parring.

        De blivende foreldre slapper av mellom parringene.

Mia under drektigheten, fødsel og valpetiden:

Uke 1: Siden jeg og Raymond var borte til 14.februar, ønsket Karen å ha Mia hos seg litt lengre for at Mia skulle slippe det «streset» det er å ikke finne oss hjemme. Den første uken etter parringene har hun sovet mye. Spiser normalt.
Uke 2: Daniel henter henne 12.februar. Karen og Harald møter Daniel på fergekaia slik at de kunne begynne hjemreisen med en gang. Daniel fortalte at Mia kjente igjen bilen og kom springede mot bilen før han hadde fått stoppet. Mia fikk «ekstraservice» og fikk sitte inni bilen på tur hjem. Hjemme traff hun de andre to. Eskil fortalte at hun hadde hoppet på han og fått han ned og da hadde hun slikket hele ansiktet hannes. Eller som han sa:»ho Mia holdt på å ete meg opp!».

Jeg og Raymond kommer hjem 14.februar. Da er det tre uker siden sist jeg så henne. Har savnet henne mye, men har prøvd å ikke tenke så mye på det. Jeg viste jo at hun hadde det veldig bra der hun var. Både Mia og Stella var overlykkelige over å se oss og kom springende mot bilen. Gjensynsgleden var stor, men da begge hadde fått hilse og fått litt kos var det greit.
Uke 3: jeg må si at jeg håper for Mia sin del at hun er drektig. For maken til oppførsel! Stakkars Stella får virkelig gjennomgå. Hun får så mye bank at hun nekter å stå ute sammen med Mia. Stella vil ikke ut sammen med Mia, så det har resultert i at hun har gjort fra seg inne noen ganger. Å ha dem i hundegården skal jeg bare glemme.

Mia spiser ikke noe særlig mer enn vanlig. Men hun sover mye. I tillegg har hun kastet opp noen ganger.
Uke 4: Pga den dårlige oppførselen til Mia, har vi skjermet Stella med at hun har fått være ute alene, så kan den «hormonbomba» være inne. Det har gått veldig bra. I den siste uken har Mia fått mindre matlyst på sin egen mat, men hun er blitt «gal» i fht all annen mat. Hun har aldri vært å hentet mat på bordet uten lov, men nå «tar» hun alt hun kommer over. I tillegg har hun «tatt» maten fra ungene et par ganger og dette er noe hun aldri tidligere har gjort. Alle sammen reagerer nå på oppførselen hennes. Vi syns det blir litt vel mye hormoner. Men Mia er heldigvis blitt bedre med Stella.
Uke 5: Julie var morsom her om dagen. Da Mia satt å tigde etter maten hennes mer oppå fanget hennes enn på gulvet sa ho til Mia:»Eg håpe for din egen del at du har valpa, sånn at vi kan unnskylde oppførselen din!».

7.mars: 32 dager siden første parring. I dag var vi hos veterinæren. Egentlig skulle vi ha vært i forrige uke, men da var veterinæren borte. Det viktigste ville være å få konstantert drektighet. Vi så tre fostre. Det er vanskelig å telle dem såpass langt i drektigheten, så det er fullt mulig at det er flere enn tre. Men vi er bare glade for at Mia er drektig.
Uke 6: Mia er nå begynnt på den sjette uka av drektigheten. I løpet av de siste dagene har hun fått en merkelig kroppsform. Hun er like tykk i hele kroppen. Lurer på om det er tegn på at det er masse valper?

Vi prøver å gå daglige turer, men pga dårlig vær har det blitt litt så som så. Jeg merker at hun ikke er like aktiv som tidligere og hun peser mer. Hun får ormekur og jeg skal starte å fore henne med valpefor. I dag (13.03) har jeg funnet fram informasjon om valpekassen. Tenker vi må ha den klar om en 14 dagers tid. I tillegg er jeg begynt å lese om valpingen, hvilket utstyr jeg må ha klart, foring av tispa m.m. Vi har bestemt oss at valpekassen skal stå på badet på loftet. Dette fordi det blir mest praktisk. Vi slipper å ordne med varmelys over valpekassen fordi det er varme i gulvet og badet ligger atmed soverommet vårt, slik at jeg kan følge med om natten også. I tillegg er badet en plass Mia liker å være i.

Mia 6 uker drektig. Hun begynner å bli tykk.

Uke 7: Skal si tiden flyr. 20.mars og det er bare 2,5 uke til termin. Mia har fått ormekur og vi er begynt å fore henne med valpefor. Forberedelsene til fødselen er i full gang. Valpekassen er under planlegging, så nå er det bare å «sveive» gubben i gang. Mia er fortsatt i god form. Men hun merker nok magen nå. Hun veldig god matlyst og hun spiser det hun kommer over. Hun spiser sin egen mat, Stella sin mat og alle andre sin mat. Her må vi passe på at det ikke står noe på bord og benker som hun ikke skal spise. Hun som aldri har forsynt seg av det som har stått på bord og benker, «støvsuger» det hun kommer over. I dag har vi vært en tur i Harstad å fått Mia øyelyst. Det viste seg at den øyelysningen som vi hadde var blitt for gammel. Og for å få parringen godkjent av avlsrådet i raseklubben, måtte vi øyelyse henne på nytt. Hun var FRI, eller som veterinæren sa:»hun har perfekte øyne, akkurat slik de skal være».
Uke 8: På slutten av uke 7 kunne jeg ane at hun begynte å danne jur. I løpet av uke 8 har dette fortsatt. Jeg synes ikke magen hennes har vokst noe særlig den siste uka. Det begynner å bli tungt for henne å gå turer. Så turene blir kortere og kortere. Matlysten er fortsatt på topp. Utfordringen er å begrense henne, så hun ikke blir fet. Mia har noen dager vandret fra rom til rom og hun roter. Jeg tror hun er på leting etter et hi. Forberedelsene til valpingen er nesten ferdig. Valpekassen er under «bygging».
Uke 9: Siste uke og vi har nedtelling. Mia har nå døgnkontinuerlig tilsyn. Begynte å måle temperaturen til Mia på dag 57 (fredag). Jeg blir litt forvirret her. Synes den er lav i fht hva normaltemperaturen skal være, og hun viser ingen tegn til at fødselen er i gang. Tror det er jeg som ikke har fått målt den rett eller så er det feil med temp.måleren. Men jeg får i værtfall en pekepinn på om temp går ned eller opp. Valpekassen er nesten ferdig. Mangler kun kanten rundt nede i kassen. Raymond nekter å bruke kosteskaft, det skal gjøres skikkelig sier han. Ja,ja, han om det. Valpekassen er på plass. Mia har prøv den flere ganger og hun har vært oppi den uten å bli bedt om det. Døra står på gløtt slik at hun kan gå i den når hun vil.

Føler meg faktisk roligere nå enn da jeg begynte forberedelsene. Raymond har «panikk» for at hun skal begynne å føde uten at jeg er til stede og han håper hun «kniper» igjen til jeg får fri fra jobb. Fra og med tirsdag morgen (dvs dag 61 i drektigheten) har jeg fri over en uke. Men heldigvis har jeg fleksible kollegaer som stiller opp dersom fødselen begynner før den tid.

Mia spiser fortsatt godt. Synes ikke magen har vokst så mye den siste uka. Den har endret form og sunket nedover.
3.april: 59.dag drektig. Matlysten til Mia er ikke på topp. Mulig det er noe på gang her. Karen (eieren til Kito, faren til valpene) ringte i dag. De venter og er veldig spente på den forestående fødselen.
4.april: 60.dag drektig. Av og til bruker begge hundene å være med Raymond på jobb slik at jeg får ro til å sove etter nattevaktene. I dag kom Raymond hjem med Mia kl.12 fordi han syntes hun oppførte seg rart. Mia lå hele dagen i sengen sammen med meg. Hun slikket seg mye bak. Etter at jeg stod opp var hun ute en liten tur og inn igjen og rett opp i sengen min. Merkelig det, fordi hun bruker å være der jeg er. Temperaturen viste 36,7 grader. Dvs at valpene antakelig vil bli født innen 1,5 døgn så da ville det antakelig bli valper i løpet av natta eller morgendagen. Jeg skulle egentlig på nattevakt, så da var det bare å hive seg rundt for å prøve å bytte. Heldigvis har jeg fleksible kollegaer, så det gikk greit. Tusen takk til Nina :)

Da Eskil kom hjem fra skolen, lagde han kakao og gikk ut i snyborgen. Mia var i såpass god form at hun holdt han med selskap.

Er ikke spesielt tykk, men stor nok. Er svai i ryggen.       Da er det godt å kunne slappe av i senga til mor.

På leting etter hi. Mia har funnet plassen sin under senga til Julie, mens valpekassen står på badet.

5 april: Natten har vært veldig urolig. Vi la oss rundt kl.24. Det var mye pesing av Mia, men til slutt sovnet hun. Ca.kl.02 skulle hun ut. Inn igjen, sov en time og så ut igjen. Etter en halvannen time roet hun seg og sov til ca.08.30. Da skulle hun ut igjen. Men hun gjorde ingenting. Gikk rundt i ring og satte baken ned, for så å reise seg igjen. Dette gjorde hun et par ganger. Da hun hadde vært ute siste gang, sprang hun opp og la seg i senga mi. Jeg la meg sammen med henne og så oppdaget jeg en våt flekk i senga. Mia hoppet ned og lagde noen merkelige lyder, og i løpet av noen sekunder var første valp født. En liten hanne på 280g og Mia viste nøyaktig hva hun skulle gjøre. Ca.kl.09.30 begynte hun å presse igjen. Denne gangen måtte hun jobbe lengre, kl.10.08 kom det ei tispe på 340g att-fram. I full fart fikk jeg satt høna og havresuppa på kok. En halv time etter det igjen begynte hun på nytt å presse. Også denne gangen måtte hun jobbe, og kl.11.18 kom det en hanne på 370g att-fram. Nå får Mia en boks med valpefor som jeg tilfeldigvis fant i skapet. Hun spiste hele med god apetitt. Egentlig trodde jeg at det ikke var flere, det var sett 3 stk på ultralyd og jeg syntes ikke hun var særlig tykk. Men litt over kl.12 begynte hun å presse igjen. Denne gangen gikk det lettere, kl.12.25 kom en ny hanne på 340g rette veien. Etter dette fortsetter hun å pese, og jeg er usikker på om hun er ferdig. Vi sovner alle 6 og våkner av at Raymond kommer hjem kl.16.30. Mia presser litt til og da jeg sjekker, er det en morkake som har kommet. Jeg antar at hun er ferdig. Vi er godt fornøyd med de fire som er kommet.

Nå får Mia mat på senga; hønsekraft og litt hønsekjøtt. Hun spiser med god apetitt. Vann har hun drukket flere skåler av under og etter valpingen. Vi har henne ute og kl.17.45 sovner alle 5. Etter en liten blund, blir Mia dusjet ren og de flyttes inn i valpekassen på badet.

5.april kl. kjønn vekt 24t 1 3 7 8 9
Doffen 09.00 hanne 280 300 700 1210 1850 2480 3000 3810 4550 5100 6800
Stella 10.08 tispe 340 360 790 1360 1950 2450 3050 3570 4220 4500 5900
Bamse 11.18 hanne 370 390 860 1410 2150 2730 3290 4120 4920 5400 7000
Birk 12.25 hanne 340 360 820 1410 2210 2840 3520 4360 5230 5600 7100

Fødselen:

Kl.09 føder Mia en liten hanne som er 280 gram. Mia vet nøyaktig hva hun skal gjøre.

Liten og forsvarsløs                                                   men matvett har han.

                     Kl.09. Blå-hanne. Vekt 280 gram                               Kl.10.08. Rosa-tispe. Vekt 340 gram.

 

                    Kl.11.18. Beige-hanne. Vekt 370 gram.                  Kl.12.05. Orange-hanne. Vekt 340 gram.

                   Stella er innom. Hit og ikke lengre.                                 Mor og alle små slapper av.

Mia fores på senga. Menyen består av hønsekraft og hønsekjøtt. Hun har god apetitt.

                     Valpene finner veien til pattene.                               Her er det blitt ro.

                       Mia har også sovnet.                            Nå skal alle flyttes til valpekassen. Mia følger med.

Mia hopper opp til sine små som «roper» på henne.

Nå er alle på palss i valpekassen.

Mia studerer sine små og prøver å skjønne hva de prøver å si til henne.

Kommunikasjon mellom mor og barn.

                          Stolt mor.                                                      Alle fire samlet.
Uke 1:

6.april: Valpene ble født inne på soverommet vårt, på plassen der Mia sover om natten. Raymond har hele tiden sagt at det var der hun kom til å føde, og han hadde rett. Så flyttet vi hele hurven inn i valpekassen tidligere på kvelden. Men det ville ikke Mia. Selv om vi slo av varmen, ble det antakelig for varmt for henne. Hun pep og viste tydelig at hun var utilpass. Så det siste vi gjorde før vi la oss i går, var å flytte valpekassen inn på soverommet vårt igjen. Og stilt ble det.

Den første natten har for oss vært urolig. Fordi det har vært så mange lyder fra valpene. Lyder vi ikke er vante til å høre. Regner med det går seg til etter hvert. Mia er ei veldig omsorgsfull mor som pusler og steller med de små. I dag ble en valp liggende under kanten nede i valpekassen. Men der fikk den ikke ligge. Mia hentet den fram og la den sammen med de andre små. Alle fire har lagt på seg 20 gram på ett døgn. Det tyder på at Mia har nok melk. Så vi veier ikke nå noe mer før valpene er en uke gammel.
7.april: For en natt! Bortsett fra et par timer har det vært lyder fra valpekassen hele natten fra alle fire. Tarmsystemet skal i gang, så jeg regner med at det er mageknip i fht dette de har hatt. Mia er flink til å slikke dem. Alle roet seg på morgenen og da sovnet vi alle sammen og sov til langt på formiddagen.
8.april: Natta i natt har vært relativt rolig. Mia har vært oppe noen ganger. Hun sliter med varmen. Til tross for at vinduet står åpent, synes hun det er varmt. I natt har hun ligget på gulvet og vært oppi valpekassen når det har vært mattid. Valpene har det bare bra. De spiser og sover. Raymond sier han ser at de vokser fra dag til dag.
12.april: valpene er en uke i dag. Tiden har gått fort. Valpene har doblet vekten sin og vel så det i løpet av den første uka. Synes de er blitt «enorm». Mia er en omtenksom mor som steller og pusler med de små. Hun sover for det meste ute av kassen om natten, er kun oppi når det er tid for mat. Mor selv har god matlyst. Hun spiser over dobbelt så mye som normalt og drikker 3-4 liter vann. Valpene sover er par tre timer mellom hver mating. Mor har da benyttet seg av dette med å være sammen med oss, ute eller sammen med Stella. Stella får komme inn på rommet, men ikke så nær.

Valpenes 1.uke:

                   11.april: Beige er lik mor sin. Mia bruker også å sove på ryggen.             Søskenskos.

                    11.april: Alle sammen sover litt her og litt der.       Mor og «minstamann» koser seg.

    12.april: Kloklipp må til. Det var ikke noe særlig populært. 

                          Blå, vekt 700 gram.                                                      Rosa, vekt 790 gram.

                      Beige, vekt 860 gram.                                        Orange, vekt 820 gram.                       

Alle sammen mer eller mindre samlet.

Uke 2: Dette har egentlig vært en rolig uke. Valpene sover, spiser og vokser. Klørne er blitt klipt og de har fått første ormekur. Alle har lagt godt på seg denne uka, mellom 510-590 gram. Tre av dem har åpnet øynene i løpet av dag 12 og 13. Det er kun Blå-hanne som ikke har åpnet øynene. Alle fire er begynt å gå. Så her går det unna. Vi har nå to potensielle valpekjøpere og de første kommer på besøk over påske. Det blir spennende.

Valpenes 2.uke:

                       Blå-hanne, vekt: 1210 gram                                              Rosa-tispe, vekt: 1360 gram

                        Beige-hanne, vekt: 1410 gram                              Orange-hanne, vekt: 1410 gram

                       Det er ikke lett å få alle samlet.                                       Blå-hanne, Rosa-tispe            

Uke 3: Det har skjedd mye denne tredje uka. Blå-hanne var den siste som åpnet øynene, og det skjedde 20.april. Alle har fått føttene under seg. Noe ustødig gange er det, men de kommer seg fremover og de er blitt stødigere i løpet av uka. De har også i løpet av den tredje uka oppdaget hverandre og er begynt å skal leke med hverandre. Vekten viser en økning mellom 590-800 gram.

21.april: Natt til i dag har vært veldig urolig. Det har vært lyder fra valpekassen stort sett hele natten og utover dagen. Det var så mange lyder, at jeg måtte «rømme» til et annet rom da jeg skulle sove etter nattevakt. Jeg tror valpene hadde mageknip etter at Mia hadde spist noe kjøtt dagen før. Mia reagerte ikke på det, men valpene gjorde det. Så heretter må vi være nøye med hva mor spiser.

På kvelden hadde vi besøk av en familie som er potensiell valpekjøper. Jeg var veldig spent på dette besøket. Det har ikke vært noen andre enn familien hos oss i tiden etter føselen. Siden valpene enda ikke har flyttet ned fra lofet, ordnet jeg til nede i stua med wetbed slik at valpene hadde noe å krype på. Mia tok det hele med stor ro. Før valpene ble hentet, hilste familien på henne. Mia la seg ned på wetbedden og lot valpene patte. Da de var ferdig fikk alle barna holde valpene. Mia så bare på det, og etter en stund forlot hun wetbedden.

25.april: I dag har gjengen flyttet ned på kjøkkenet. Er spent å se hvordan Mia kommer til å være til natten når hun ikke får være sammen med oss på soverommet. I tillegg har valpene fått smakt på fast føde. Menyen bestod av oppbløtt tørrfor rørt sammen med en eggeplomme. Den minste spiste mest og den største spiste minst. Etterpå så sovna hele hurven.

26.april: Flyttingen av valpene har gått over all forventrning. Valpene har slått seg til ro. De gjør til og med fra seg på avispapiret :), så  i morres måtte jeg skifte papir. Det har vært en rolig natt og Mia har holdt seg på kjøkkenet i natt. De hadde ikke så lyst på mat. Blå spiste mest.

Valpenes 3.uke:

Her lekes det 22.april.

            Hei bror, skal vi leke?                     Det siste måltid inntas før gjengen flytter ned, 25.april

                      En mellomlanding måtte til.                 Mens Stella ser skeptisk bort på valpene.

                       Her skal det spises.                                                          «Uff, må jeg?» Rosa er trett.

                      Beige er litt skeptisk.                                            Mens Blå spiser med god apetitt.

                      «Nam, dette var godt»       Alle er fornøyd, og roen senker seg i valpekassen.

Og som vanlig soves det litt her og der.

                                           Bror og søster.

                        Beige, vekt: 2150 gram.                                                 Rosa, vekt: 1950 gram.

                       Blå, vekt: 1850 gram.                                                          Orange, vekt: 2210 gram.

Hele gjengen samlet. Fra venstre: blå, rosa, beige og orange.

De begynner å bli en livlig gjeng.

Uke 4: Skal si ukene går fort. Denne uka har gjengen fått tenner. De leker med hverandre og oss. Det går bedre å spise fast føde. Vektoppgang mellom 500-630 gram. De har vært ute, men det var ikke noe særlig, så her må det trenes. De trives best i valpekassen og det er et forferdelig spetakkel når det skiftes i kassen og de må være på gulvet. Men samtidig er de forferdelig nyskjerrig og står å skal opp. To av valpene (blå og rosa) er blitt solgt denne uka. Beige og orange er ledig for salg.

Valpenes 4.uke:

30.april: det lekes :)

30.april

1.mai: ute for første gang. Litt skeptisk.

1.mai: «hallo, er det noen der som kan ta meg opp?»

                       Beige, vekt: 2730 gram                                                     Orange, vekt: 2840 gram.

                      Blå, vekt: 2480 gram.                                                         Rosa, vekt: 2450 gram.

Hele gjengen, fra venstre: blå, rosa, beige og orange.

Uke 5: her går det unna! Tiden går veldig fort, og det er bare 3 uker til de er leveringsklar. Blå og Rosa blir værende hos oss til 17.juni.      I løpet av denne uka har det skjedd mye. De klarer nå å gå på flisgulvet og de vil helst ikke være i valpekassen. Søndag 8.mai klatret de over. Så vi måtte lage en forhøyning på kassen. Det ble etter hvert såpass mye bråk om natten, så 10.mai tok vi vekk den ene kanten i valpekassen, slik at de nå har hele kjøkkenet som valpekasse. Får håpe at nettene blir roligere.

De er utrolig sosial, og de høres når de vil ha kontakt. De er ute flere ganger om dagen. Hundegården er rengjort. De har vært der noen ganger sammen med mor og «tante» Stella. Og de trives veldig godt. 10.mai hadde jeg valpene ute i hundegården sammen med mor og Stella mens jeg sov etter nattevakt. Og det gikk kjempebra. Mia har godtatt at Stella er sammen med dem. Og Stella «tør» nå gå inn på kjøkkenet. I matveien går det bare bra. Alle sammen spiser og drikker godt. Mia gir dem melk en gang eller to om natten og et par ganger i løpet av dagen. Det merkes på Mia. Hun har samme matlyst som tidligere så her må vi passe på så hun ikke blir tykk. Alle sammen har fortsatt god matlyst, og de har lagt på seg mellom 520-680 gram i løpet av den siste uka. I løpet av neste uke skal valpene få være med på masse spennende. Vi skal kjøre bil, besøke barnehage, kufjøs og sauefjøs. Og så skal vi få besøk av valpekjøpere.

Valpenes 5.uke:

4.mai: valpene er ute på plenen for første gang. Blå tar seg en tur i snøen, mens en annen «gjemmer» seg hos mamma.

                        Blå og orange.                                                                    Rosa i utstillingsposisjon.

Stella innviterer til lek.

                      Hele hurven.                                 «Hallo, kan vi få komme over til deg mamma?»

                       «Mamma, jeg vil til deg!»                                                 Leking i valpekassen.

                      Rosa i favorittposisjonen.                                                   Nå skal det soves.

Spise og sovetid.

                         Litt rot må en regne med.                    »Nei, nå er det på tide å klatre over»

Her soves det litt her og litt der.

                      Blå, vekt: 3000 gram.                                                             Rosa, vekt: 3050 gram.

                       Beige, vekt: 3290 gram.                                                      Orange, vekt: 3520 gram.

Hele gjengen fra venstre: blå, rosa, beige og orange.

Uke 6: I løpet av denne uka har det skjedd mye i valpenes verden. Valpene er nå nesten bare ute (ikke når det regner). De stortrives ute. 11.mai var vi på besøk i barnehagen. Det startet med en kort biltur. Det gikk veldig bra. Litt «syting» var det. Besøket i barnehagen gikk også veldig bra. Beige var litt skeptisk i begynnelesen. Etter en stund så var han helt med og sprang etter ungene. Inne er det «stusselig». Siden valpene tisser mye, så har vi måtte fjerne alle gulvteppene. De er nå blitt vasket. Valpene er full av «spillopper». Alt skal utforskes, så de må passes på hele tiden. Det er greit å ha dem på kjøkkenet der de er «innestengt». Valpekassen er fjernet. Det var bare tull at de var der, fordi de ville ikke være der. Alle sammen spiser godt og guttene har lagt på seg over 800 gram den siste uka, mens jenta har lagt på seg over 500 gram.

15.mai var vi på besøk i sauefjøs. Beige ble bilsyk, og kastet opp på Rosa. Besøket i fjøset gikk bra.

Valpenes 6.uke:

                 «Nei, her vil vi ikke være, ta den bort!»                          Solli barnehage.

Ungene storkoste seg med valpene.

Valpene ute i hundegården.                                                                Her leker de.

                        Mens mor følger med.                     Her har Beige funnet seg til rette i hundehuset.

                        En liten «laddeblund».                På besøk i sauefjøset. Rosa lurer på hva dette er.

                     Rosa hilser på en sau.                                   Mens en annen ser seg omkring.

Det var noen merkelige skapninger det her.

                      Litt avslapping.                                                                   «Hurra, vi skal hjem!»

                       Blå, vekt 3810 gram.                                                        Rosa, vekt 3570 gram.

                      Beige, vekt 4120 gram.                                                     Orange, vekt 4360 gram.

Hele gjengen, fra venstre: blå, rosa, beige og orange.

Uke 7: Nok en uke er gått. Denne uka har vi trent på å kjøre bil. Det går bedre og bedre. Beige er ennå litt skeptisk, men det går bedre for hver gang. 19.mai var vi i kufjøs. De var litt skeptisk i begynnelsen, men når de ble «husvant» sprang de alle veier. 22.mai fikk vi besøk av Karen, Harald, pappa Kito og bestemor Topsy. Valpene var veldig nyskjerrig på pappaen sin, mens pappa var litt skeptisk. 23.mai regnet det en del mens valpene var ute. Det resulterte i at hele gjengen fikk seg et bad. Fortsatt legger alle godt på seg, denne uka mellom 740-870 gram.

Valpenes 7.uke:

Her lekes det med tante Stella.

                        Litt skeptisk i begynnelsen.                                             «Hei, hvem er du?»

Kyrne var også veldig nyskjerrig.

Pappa Kito er litt skeptisk på ungene sine.

                      Blå, 4550 gram.                                                                    Rosa, 4220 gram.

                      Beige, 4920 gram.                                                                 Orange, 5230 gram.

Fra venstre: blå, rosa, beige og orange.

Uke 8: vips! Der var «småttingan» plutselig 8 uker og leveringsklar. Skal si tiden har gått fort. Men vi har faktisk fått gjort det vi hadde planer om å gjøre i fht sosialisering. Kanskje de er blitt for mye aktivisert, fordi gjengen kreve aat det må skje noe hele tiden, ellers finner de på alt mulig. Helgen 28-29.mai var valpene med på utstilling i Tromsø. Kjøreturen gikk over all forventning. Alle er blitt «gode» bilkjørere. Helgen ble full av inntrykk. De fikk trene på å gå i bånd og de traff noen andre hunder. 30.mai var vi hos veterinæren. Gjengen ble undersøkt, vaksinert og mikrochippet. Alle var slik de skulle være. Vekten har flatet litt ut denne uken. De får ikke noe mat fra Mia lengre. Vektoppgang mellom 280-550 gram.

Valpenes 8.uke

Litt avslapping på kjøkkenet.

Man blir sliten av å være valp.

Å leke mens man er i band, er slitsomt. Her er gjengen på campingplassen i Tromsdalen.

Hvem er dette?

                      Blå 8 uker, vekt 5100 gram.                                            Rosa 8 uker, vekt 4500 gram.

 

                      Orange 8 uker, vekt 5600 gram.                                      Beige 8 uker, vekt 5400 gram.
Uke 9: Nok en uke er gått. Tiden går med til aktivisering av valpene. De er mye ute. Denne uken har valpene vært på et par-tre bilturer. Det går veldig greit. De har også vært på sin første skogstur. De fikk springe løs i skogen og der var det mye å lukte på. De spiser godt, vektoppgang mellom 1,4-1,7 kg (det er på 1,5 uke; de ble veid mandag i forrige uke og torsdag denne uka).

Valpenes 9.uke

Valpenes første skogstur 2.juni

Her går det unna.

Slik ser de ut når de har vært i hundegården mens det har regnet.

                      Beige 9 uker, vekt 7000 gram.                                        Orange 9 uker, vekt 7100 gram.

                      Rosa 9 uker, vekt 5900 gram.                                          Blå 9 uker, vekt 6800 gram.
Uke 10: Pga konfirmasjon i huset har vi denne uka ikke hatt tid til å gjøre så mye. Men vi har fått skviset inn en tur i marka. Der trente vi innkalling og det gikk overraskende bra. Mia feller pelsen og Julie har borstet bort nesten alt. Hele gjengen flytter nå.

Valpenes 10.uke

                    Doffen 10,5 uke. Vekt 7,6 kg.                                            Stella 10,5 uke. Vekt 7 kg.

Birk 10,5 uker, vekt 8,1 kg